Al febrer comencen les obres del Canal del Port de Badalona

Comença el compte enrere per la construcció del Canal del Port de Badalona.







Imatge recent del terrenys on el proper mes de febrer s'iniciarà la construcció definitiva del Canal del Port, projecte aturat des de fa anys.

El dimecres 14 de gener la delegada del Govern a Catalunya ha lliurat a l’alcalde de Badalona un taló de 2.900.000 euros que es destinaran a la construcció del canal del Port de la ciutat. Aquest diners han estat aportats per ADIF en concepte d’un deute pendent amb l’Ajuntament de Badalona pels drets d’edificabilitat que aquesta empresa estatal té en uns terrenys de la zona del canal.

El futur canal serà navegable i tindrà 360 metres de longitud i 32 metres d’ample. L’aigua del canal es renovarà permanentment, ja que hi haurà un sistema que impulsarà l’aigua, degudament sanejada, des del final del canal fins al mar mitjançant una canonada soterrada.

Les obres de construcció del Port es faran en dues fases. La primera fase començarà amb l’excavació de les terres existents entre els carrers de la Indústria i el Progrés. Seguidament s’executaran les obres del canal des del parc del Gorg fins a l’espai ocupat pel desviament provisional del ferrocarril.

Un cop acabada la primera fase de construcció del canal del port, aproximadament d’aquí a un any, quedarà pendent que entri en funcionament el nou punt del ferrocarril per obrir definitivament el pas del port cap al canal. Aquesta segona fase inclourà els darrers 100 metres de canal, el pas inferior del carrer de Ponent, així com les obres del futur pont del ferrocarril. A causa de la complexitat de les obres caldrà prèviament desviar l’actual traçat del tren.

La previsió és que el canal estigui acabat durant el 2017.

Imatge de CORP una de les promotores que comercialitza vivendes davant del futur Canal amb una simulació del Canal i el seu conjunt de vivendes. 


Imatge de NEINOR, una altre promotor immobiliari amb una simulació de com quedarà el Canal del Port i el seu conjunt de vivendes.


Font informació text: Ajuntament de Badalona

Comentaris

Entrades populars